Georges Bolssens

Georges Bolssens is de bezieler van het concept “Meet In The Middle”. Met deze naam wil hij de symboliek benadrukken achter het verschil tussen enerzijds de zwaar beveiligde, minutieus uitgemeten bedrijfsnetwerken van industriële proporties en anderzijds de kleine doe-het-zelf netwerkjes in de gemiddelde Belgische KMO (Of Nederlands MKB).

Het  drijvende idee achter Meet In the Middle is:

Het securityniveau van deze laatste categorie van bedrijven moet omhoog, maar om daar tienduizenden euro’s in te investeren, dat is velen een brug te ver en wellicht ook overkill. Met kleine aanpassingen die niet veel hoeven te kosten, kunt u vaak al tien keer zo goed gesteld zijn op vlak van databescherming.

 

Georges is Industriëel Ingenieur Elektromechanica van opleiding en heeft reeds een tiental jaren ervaring en inzicht in groeiende bedrijsnetwerken in verschillende KMO’s, dit in zijn functie als systeembeheerder en later diensthoofd ICT.

Hans Ameel

Hans Ameel, Hoogleraar informatica aan de Hogeschool Westvlaanderen, ofwel HOWEST, en houder van certificaten in OSCP, CEH, CCNA en MCSA, staat Georges bij met raad en daad waar nodig. In zijn functie als hoogleraar en beveiligingsspecialist weet hij als geen ander hoe slecht het met de gemiddelde bedrijfsnetwerken is gesteld. Ook specialiseerde hij zich o.a. in beveiliging van industriële automatiseringsnetwerken en bezielde hij mee het Xiac-project “Industriële security, het slot op uw automatiseringsnetwerk“.

Jij misschien?

Ben jij ook #passionateaboutsecurity en weet je hoe je een blog-artikel interessant en toegankelijk voor iedereen moet maken? Neem contact op en we kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.